Biografia

Biografia

Jenna Bågeberg on monipuolinen ja taitava laulajatar. Hänen ilmaisuvoimainen ja persoonallinen ääni yhdistettynä huikeaan lavakarismaan on vakuuttanut yleisön ympäri Suomen ja ulkomailla. Hitit ovat puolestaan soineet radioissa ja hän on vakuuttanut kuulijansa raikkaalla tuotannollaan. 

Jenna on julkaissut kaksi studioalbumia; Aamukuuteen (2007) ja NYT! (2011). Kolmatta levyä työstetään parhaillaan ja uutta musiikkia on odotettavissa jo lähitulevaisuudessa. Jennan toistaiseksi tunnetuin hittikappale lienee ”Roskaa ja tuskaa”, joka soi ahkerasti mm. Radio Suomessa ja pääsi soittoon myös Radio Novalle. Kappaleesta tehtiin musiikkivideo, joka pyöri Voice-kanavalla. 

Jennalla on Euroviisu-kokemusta. Hänet kutsuttiin vuoden 2008 Suomen Euroviisujen finaalinkarsintaan. Kilpailu toi lisää arvokasta kokemusta tuolloin nuorelle taiteilijalle, ja Jenna esiintyi hienosti edukseen. Vuonna 2011 Jenna oli mukana Euroviisu-karsinnoissa, tällä kertaa Tommi Soidinmäen taustalaulutiimissä. 

Jenna on esiintynyt vuosien varrella mm. ravintoloissa, tanssilavoilla, laivoilla, festareilla sekä yksityistilaisuuksissa. Hän on tehnyt myös lukuisia tv- ja radioesiintymisiä. Viime vuosina hän on konsertoinut paljon eri kokoonpanojen kanssa, kuten Ilmavoimien soittokunta, Imatra big band, Karjalan sotilassoittokunta, Kaartin combo sekä Lappeenrannan kaupunginorkesteri. 

Keikkailun ohella Jenna on myös opiskellut musiikkia. Hän valmistui Jyväskylän konservatoriosta muusikoksi 2011 pääaineenaan pop/jazz-laulu. Samaisena vuonna hän aloitti Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pop/jazz-lauluopettajan opinnot ja valmistui laulunopettajaksi 2015. Keikkailun ohella Jenna toimii laulunopettajana mm. Gradia Jyväskylässä. Vuonna 2018 Jenna ryhtyi taas päivittämään musiikillista osaamistaan maisteritasoiseksi ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Hän sai opintonsa päätökseen pari vuotta myöhemmin. Jenna on opiskellut myös varhaisiän musiikkikasvatusta ja tehnyt muskariohjaajan töitä ajoittain. 

Jennan musiikilliset juuret ovat amerikkalaisessa rytmimusiikissa. Hän lauloi jo teini-ikäisenä paljon jazzia, bluesia, soulia ja r&b-vaikutteista musiikkia. Iskelmä- ja tanssimusiikki tulivat hänen elämäänsä myös varhain, ja hän on tehnytkin pitkän uran laulamalla laajalla skaalalla eri tanssimusiikin tyylilajeja. Musiikkiopintojensa myötä hän laajensi osaamistaan entisestään ja perehtyi muun muassa musikaaleihin, laulelmiin, kansanlauluihin ja maailmanmusiikkiin. Olisikin helpompi sanoa, mitä Jenna ei ole ehtinyt vielä laulamaan, sillä niin monipuolinen repertuaari tältä taiteilijalta löytyy. 

Jenna ei halua jatkossakaan rajata mitään musiikin tyylilajia pois ohjelmistostaan, vaan haluaa laulaa mahdollisimman monipuolisesti ja eri kokoonpanojen kanssa. Ohjelmisto räätälöidään jokaisella kerralla tilaisuuteen sopivaksi tilaajan toiveet huomioiden. Helsinkiin muutettuaan Jenna perusti jazz-duon yhdessä pianistinsa kanssa. Tämän myötä yksi hänen pitkäaikaisimmista haaveistaan toteutui, sillä jazz on yhä lähellä hänen sydäntään. 

Tämä kunnianhimoinen laulaja ei ole jäänyt paikoilleen missään vaiheessa uraansa. Uusimpana juttuna hän opiskelee journalismia Helsingissä, tähtäimenään radio- ja tv-ala. Musiikki on silti edelleen hyvin vahvasti Jennan elämässä ja näiden viimeisimpien opintojensa myötä hänen tavoitteenaan on laajentaa omaa osaamistaan esiintyjänä ja monipuolisena ammattilaisena. 

 

Historiaa

Jenna osallistui Tangomarkkinoille vuonna 2006, jolloin hän menestyi ensikertalaisena suoraan Tangoprinsessaksi. Esiintymisessä näkyi ammattitaito, sillä nuoresta iästä huolimatta keikkakokemusta oli jo reilusti. Tämä nuori lahjakkuus halusi lähteä tavoittelemaan vielä uudemman kerran kirkkainta kruunua. Vuotta myöhemmin varmuus ja ammattitaito olivat entisestään kasvaneet. Jennasta tuli yleisön suosikki ja hän selviytyi yleisöäänestyksen voittajana suoraan finaaliin. Tuomariston pisteillä hänet kruunattiin lopulta Tangokuningattareksi 2007. Upeilla tulkinnoilla esiintynyt, silloin vasta 18-vuotias laulajatar esiintyi varmasti ja aistikkaasti. Tuomaristossa tuolloin istunut Kari Tapio nimesi Jennan kummitytökseen. 

Jenna sai hienon tunnustuksen Rintamaveteraaniliitolta helmikuussa 2016, kun liitto palkitsi Jennan kunniaristillä arvokkaasta tuesta ja myötämielisyydestä sotiemme veteraaneja kohtaan. Huhtikuussa 2017 Vapaussodan perinneliitto huomioi Jennaa Sinisellä ristillä tunnustukseksi osallistumisesta vapaussodan perinneliiton toimintaan ja vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön vapaussoturiperinteen hengessä.