Biografia

  1. Upeaääninen artisti Jenna Bågeberg on laulajatar, jonka sametinpehmeä ääni yhdistettynä huikeaan lavakarismaan on vakuuttanut yleisön. Hitit ovat puolestaan soineet radioissa ja myös radiokuuntelijat ovat saaneet nauttia Jennan upeista lauluista.

Ensisinglet Jenna julkaisi vuonna 2007. Kappaleina soivat tuolloin Raju Rakastaja/Kylmät huulet sekä Aamukuuteen, joka tuli myös samanvuotisen debyyttialbumin nimeksi.

Vuonna 2010 Jenna Bågeberg oli jälleen menestyksekkäästi levytysstudiolla ja julkaisi pari hienosti radiossa soinutta singleä: Tatuoitu kyynel ja So what. Tammikuussa 2011 julkaistiin vielä Älä kiusaa ja Radio Suomessa ja Radio Novassa ahkeraan soinut kappale Roskaa ja tuskaa. Ne ennakoivat 27.4.2011 julkaistua Jennan toista pitkäsoittoa, joka kantaa nimeä NYT! Albumi liittää Jennan hienosti kiinni pop-iskelmätähden sakaraan! (Katso Roskaa ja tuskaa -musavideo.)

Jennalla on myös Euroviisu-kokemusta: hänet kutsuttiin vuoden 2008 Suomen Euroviisujen finaalinkarsintaan kilpailemaan. Kilpailu toi lisää arvokasta kokemusta nuorelle taiteilijalle, ja Jenna esiintyi hienosti edukseen kilpailussa. Tammikuussa 2011 Jenna oli jälleen mukana Suomen Euroviisu-karsinnoissa, tällä kertaa Tommi Soidinmäen taustalaulutiimissä.

Jenna on tehnyt keikkojen lisäksi myös paljon konsertteja. Mm. vuonna 2006 hän oli mukana suurella White Christmas -konserttikiertueella. Vuonna 2007 oli toisen jouluisen White Christmas -kiertueen lisäksi ohjelmassa myös ympäri Suomea kiertänyt Sinitaivas-konserttikiertue. Syksyllä 2010 Jenna nähtiin myös levymoguli Ilkka Vainion 50-v.-juhlakiertueella, joka kiersi viidellä paikkakunnalla ympäri Suomen (TV2). Syksyllä 2011 Jenna nähtiin myös Kari Tapion muistokonsertissa esiintymässä (TV2) ja keväällä 2014 Kari Tapion muistokonserttikiertueella lähes 30 paikkakunnalla aina Ruotsia myöten. Jenna on konsertoinut omien joulukonserttien myötä yhdessä Tommi Soidinmäen kanssa jouluina 2011 ja 2012 sekä yhdessä Mikael Konttisen kanssa jouluina 2013, 2014, 2015 sekä 2016 Hyvän joulun toivotus -konserttien merkeissä.

Jenna on noussut uransa saatossa Suomen naisartistien ykköskaartiin ja yhdeksi toivotuista keikka-artisteista! Jennan ohjelmisto valikoituu keikoille yleisön mukaan ja lavoilla soivat taatusti ne yleisön kaipaamat tanssikappaleet!

Keikkojen ohella Jenna on myös opiskellut musiikkia. Kesällä 2011 hän valmistui Jyväskylän konservatoriosta pääaineenaan pop/jazz-laulu. Samaisen vuoden syksyllä Jenna aloitti Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pop/jazz-lauluopettajan opinnot ja valmistui laulunopettajaksi alkusyksystä 2015. Keikkailun ja opintojen ohella Jenna toimii laulunopettajana mm. Gradialla Jyväskylässä. Syksyllä 2018 Jenna ryhtyi taas päivittämään musiikillista osaamistaan ja tällä kertaa tähtäimessä oli opiskella maisteritasoinen tutkinto. Jenna sai opintonsa päätökseen joulukuussa 2020 ja hänellä on nyt plakkarissa ylempi ammattikorkeakoulututkinto.

Jenna työstää tällä hetkellä kolmatta studioalbumiaan, josta on julkaistu jo kolme singleä: Saharaan, Bang bang bang sekä Hani hani hani.

Jenna sai hienon tunnustuksen Rintamaveteraaniliitolta helmikuussa 2016, kun liitto palkitsi Jennan kunniaristillä arvokkaasta tuesta ja myötämielisyydestä sotiemme veteraaneja kohtaan. Huhtikuussa 2017 Vapaussodan perinneliitto huomioi Jennaa Sinisellä ristillä tunnustukseksi osallistumisesta vapaussodan perinneliiton toimintaan ja vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön vapaussoturiperinteen hengessä.

Kesä 2017 toi mukanaan upean konserttikiertueen Kanadassa ja oli samalla hieno kruunu Jennan ”10 vuotta kuningattarena” -juhlavuodelle.

Historiaa:
Jenna osallistui Tangomarkkinoille vuonna 2006, jolloin hän menestyi ensikertalaisena suoraan Tangoprinsessaksi. Esiintymisessä näkyi ammattitaito, sillä nuoresta iästä huolimatta keikkakokemusta oli jo reilusti. Vuotta myöhemmin varmuus ja ammattitaito olivat entisestään kasvaneet. Yleisö äänesti suosikkejään jatkoon MTV3:n Tangomittari-äänestyksen myötä: Jennasta tuli yleisön suosikki ja hän selviytyi äänestyksen voittajana suoraan finaaliin. Tuomariston pisteillä hänet kruunattiin lopulta Tangokuningattareksi 2007. Upeilla tulkinnoilla esiintynyt, silloin vasta 18-vuotias laulajatar esiintyi varmasti ja aistikkaasti.


 


Uusi albumi NYT! kaupoissa!
Jenna Facebookissa!
facebook.com/jennabageberg
Jenna Instagramissa!
@jenna_bageberg
Keikat:
Gramofoni
www.gramofoni.fi